Vintage design verlichting

Over ons

Oprichters Anneke & Kimberley

Ons avontuur begon in 2017, toe we besloten om naar Denemarken te rijden opzoek naar vintage Scandinavische design. Tijdens onze trip kwamen we in aanraking met Scandinavische verlichting. Tijdens onze eerste trip bleef het bij kijken, maar terug in Nederland groeide onze interesse voor deze bijzondere lampen. Al snel volgde er een tweede trip en gingen we ook actief opzoek naar Scandinavische lampen.

Sindsdien importeren wij een combinatie van vintage woonaccessoires en lampen vanuit Scandinavië. In 2020 hebben wij onze site Scandinavische Lampen opgericht en zijn wij ons primair gaan specialiseren in Scandinavische verlichting.

Sfeer foto bij de over ons pagina
  • Ruim 500 vintage lampen op voorraad
  • Wereldwijde verzending
  • Persoonlijk contact

Wij werken vanuit huis. Dit betekent dat wij flexibel openingstijden hebben en vaak ook buiten kantooruren gewoon bereikbaar zijn. Gemiddeld gaan wij eens in de twee maanden naar Scandinavië opzoek naar mooie vintage lampen. Wij kopen de lampen bij bedrijven maar ook vaak bij Denen thuis. De afgelopen jaren hebben wij veel Denen leren kennen en mogen we een aantal tot onze vrienden rekenen. De trips naar Denemarken zijn het leukste onderdeel van ons werk. Iedere reis ontmoeten we nieuwe mensen en komen we op de meest bijzondere plekken.

Als wij weer terug zijn begint het echte werken. Vrijwel ieder lamp wordt door ons gedemonteerd. Vervolgens wordt ieder onderdeel gereinigd en op zijn werking gecontroleerd. Sommige lampen laten wij opnieuw poedercoaten in een moderne kleur. Zelf zullen we lampen nooit verven of bijwerken. De lampen die wij kopen zijn in goede staat en eventuele gebruikerssporen zetten wij duidelijk op de foto zodat u een goed beeld krijgt van de lamp die u koopt.

Sinds we zijn begonnen met onze website Scandinavische Lampen hebben we aan 20 verschillende landen mogen leveren. Het blijft bijzonder om een lamp in te pakken die duizenden kilometers verderop een nieuwe bestemming krijgt. Ook hebben we diverse projecten mogen ondersteunen zoals het museum Haarlem. Wij denken graag mee met onze klanten over de mogelijkheden. Zo gaan we regelmatig opzoek naar een specifieke lamp voor een klant.